Magazin na Prvom

Evropska unija uvodi nove, oštrije kazne za trgovce i proizvođače hrane koji varaju potrošače, a u inspekcijske kontrole kreću i takozvani tajni kupci. Naše zakonodavstvo dozvoljava institut tajnog kupca, ali ne i u kontroli hrane. O tome da li se i u Srbiji može očekivati primena ovog vida inspekcije razgovaramo sa Jelicom Antelj, urednicom Politikine rubrike Potrošač.

„Pogled u svet" upiremo u Francusku, povodom godinu dana protesta „žutih" prsluka. Koliko su unutrašnji otpori reformama koje nameće predsednik Makron uticali na odnos Pariza prema EU a naročito na gotovo odrečno NE proširenju Unije u dogledno vreme? Gost je istoričar Stanislav Sretenović.

Srbija je ispunila 40 odsto preporuka iznetih u Beloj knjizi stranih investitora. Najbolje su ocenjeni Zakon o javnom beležništvu, industrija nafte i gasa i duvanska industrija, a najslabije radno pravo,  poreski postupak i javne nabavke. Kako da se poboljša privredni ambijent i podigne životni standard građana, pitamo profesora Ekonomskog fakulteta Ljubodraga Savića.

U Vršcu je predstavom „Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Andreja Nosova,  u koprodukciji Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca i Hartefakta iz Beograda,  otvoren 27. Festival klasike. Kako je bilo prve večeri festivala i šta publiku očekuje do subote u priči Svetlane Mladenović.

Urednik i voditelj Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво