Romano Them

Rumunija ovih dana obeležava 30 godina od velike revolucije i svrgavanja režima Nikolae Čaušeskua. Govorimo o aktuelnom položaju mnogobrojne romske zajednice u ovoj zemlji i stvaranju nove platforme romskog aktivizma pod nazivom ARESEL - DOSTA.

Helsinški odbor za ljudska prava organizovao je jedanaesti marš tolerancije u Skoplju, povodom Međunarodnog dana tolerancije. Istim povodom potrpedsednica vlade Srbije, Zorana Mihajlović, u saopštenju za javnost, naglašava težak položaj romske nacionalne manjine.

Deset mladih polaznica frizerskog kursa nedavno je dobilo diplome u okviru projekta „Ka okončanju ranih brakova", koji sprovodi Udruženje Roma Novi Bečej. U našoj emisiji gostuje predsednica Udruženja, Danica Jovanović.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]