Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić od sutra je ponovo na poslu, nakon što je zbog srčanih problema u petak primljen na lečenje na VMA. To je juče tokom popodneva saopštio predsednik na društvenim mrežama. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da predsednik Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA. Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik životno ugrožen, i da su u toj zdravstvenoj ustanovi medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mere za saniranje tako ozbiljnog stanja, rekao je ministar. Predsednik Vučić je, prema rečima Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana. Stručni timovi VMA su predsedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio.

Iz Udruženja veterana takozvane OVK, potvrđeno je prištinskim medijima da su pojedinim bivšim pripadnicima oduzeti pasoši i da nekima nije dozvoljeno da putuju u inostranstvo. Smatraju da će prve optužnice protiv njih biti podignute ovog meseca, ili u decembru. Do sada je 250 članova tog udruženja primilo pozive, a 84-oro je to i potvrdilo. Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, predsedavajući Radne grupe za prikupljanje dokaza za zločine takozvane OVK, kaže da je došao do informacija koje upućuju na to da se istrage koje specijalizovano tužilaštvo sprovodi o bivšoj OVK-a privode kraju i da im se mnogo žuri.

U Aleksincu se pre 30 godina dogodila jedna od najvećih rudarskih nesreća u bivšoj Jugoslaviji, u kojoj je stradao 91 rudar. Tela su mesec dana izvlačena iz jame, sa dubine od 700 metara. Od trovanja ugljen-monoksidom nastradala je polovina prve smene rudara. Rudnik je ubrzo nakon toga zatvoren, a naselje Aleksinački rudnici je od tada skoro potpuno pusto.

Fudbaleri Srbije igraju protiv Ukrajine na stadionu "Rajko Mitić" poslednji meč u kvalifikacijama za EP 2020. Da bi se plasirali na to takmičenje, "orlovima" je neophodna pobeda uz poraz Portugalaca u Luksemburgu.

Naše najbolje košarkašice gostuju u Albaniji u drugom kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Producent Zoran Panić.

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво