Noćni program - Među svetovima svet

Naš gost biće Uroš  Antić, psiholog i psihodramski psihoterapeut. Pozvali smo ga povodom izuzetno interesantne prezentacije koju je imao na nedavno održanom Kongresu psihoterapeuta, a koja se bavi modelima ličnosti igrača video igara.

S obzirom na to da Uroš na svom poslu menađžera zaduženog za zajednicu igrača u kompaniji video igara, ima priliku da bolje upozna igrače, njihovu motivaciju, oblike komunikacije, i karakteristike ličnosti, saznaćemo kako mu to iskustvo pomaže kaopsihologu i psihoterapeutu da oblikuje svoja saznanja  o "gejming" kulturi koja je prisutna među mladima i kao takva nezaobilazni činilac u radu sa njima. I dok su nekada psiholozi u intervjuu pitali svoje mlade klijente koja im je omiljena bajka ili priča, danas je možda adekvatnije pitati: "Koju video igru voliš da igraš?"

U drugom satu emisije telefonske linije 011/322 50 99 i 011/32 52 99 čekaju na poziv naših slušalaca kojima se pruža prilika da podele svoje psihološke dileme, svoje radosti i tuge.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]