Magazin na Prvom

Može li manje rada da donese veću produktivnost? Može li se sa manje rada zaraditi ista plata? Ovo su pitanja na koja je usledio pozitivan odgovor, pošto je nekoliko velikih kompanija skratilo radnu nedelju na 4 dana. Pozitivnih efekata ima još mnogo, ali je naročita korist u smanjenju količine stresa kojem su zaposleni uobičajeno izloženi. Da li je ovako nešto zamislivo u Srbiji i da li je skorašnja odluka o uvođenju kliznog radnog vremena naznaka promene u tom pravcu? O tome ćemo razgovarati sa Duškom Vukovićem iz Samostalnog sindikata i Nebojšom Atanackovićem iz Unije poslodavaca.

Sve je više dece u svetu koja traže da se čuje njihov glas. Primer Grete Tumberg podstakao je ozbiljne rasprave o pozadini njenog aktivizma. Na Evropskoj konferenciji o pravima deteta, u Savetu Evrope u Strazburu, upravo se razgovara o tome kako ohrabriti mlade generacije da budu društveno angažovanije. Ima i onih koji se zalažu za to da deca dobiju pravo glasa. Koliko je to potrebno, realno ili preterano - pitanja su na koja tražimo odgovore u rubrici POGLED U SVET.

Fond za inovacionu delatnost raspisao je nedavno javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz dva programa. Za to je iz budžeta obezbeđeno oko 6 miliona evra. Više informacija o tome dobićemo od menadžera programa Vladimira Vojvodića.

Predstava rađena po knjizi velikog italijanskog pisca Prima Levija, svedočenje je o zloglasnom logoru smrti Aušvicu i deo je sadržaja u italijanskom kulturnom prostoru koji sve češće upozoravaju na narastajuću ksenofobiju i rasizam. Saznaćemo kakve su poruke stigle do javnosti.

U magazinu ćemo čuti i  segmente iz nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво