Novosti dana

Svet se suočava sa krizom političkih i ekonomskih sistema, a unilateralizam rađa nacionalizam, koji vodi u ratove, poručio je francuski predsednik Emanuel Makron, otvarajući Pariski forum o miru, na kojem učestvuje veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Makron je, nakon otvaranja Foruma mira, pozvao predsednika Vučića i Hašima Tačija na sastanak.

U Skupštini Srbije počela je nova sednica na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, kao i više predloga međunarodnih sporazuma. Razmatraće se i lista kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije i članove Saveta komisije, kao i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti. Pre razmatranja predloženih tačaka dnevnog reda, poslanici postavljaju pitanja predsedniku države, Vladi Srbije i državnim institucijama.

Nakon Berklija, Rima i Rio de Žaneira, Beograd je domaćin velike međunarodne konferencije posvećene obrazovanju. Učestvuju eksperti iz celog sveta - 93 izlagača iz 29 zemalja. Govoreći na konferenciji, premijerka Ana Brnabić je izjavila da je cilj obrazovnog sistema da nauči mlade ljude kako da misle, a ne šta da misle i da se ne plaše da pomeraju granice. Ona je istakla da Vlada Srbije zato ulaže u obrazovanje i pre svega u moderne tehnologije, pa je već izdvojeno blizu 100 miliona evra za investicije, inovacije i istraživanja.

Novak Đoković u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu igra protiv Austrijanca Dominika Tima. Prenos je od 21 sat na Prvom programu naše televizije. Od 15 sati, takođe u grupi "Bjern Borg", igraće Rodžer Federer i Mateo Beretini.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić

producent Svetlana Stevanović

urednik vesti Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се