Magazin na Prvom

Farmaceutski fakultet obeležava jubilej 80 godina postojanja studija farmacije u Srbiji izložbom „U apoteci kod ugarskog kralja Svetog Stefana”, koja se otvara sutra u Beogradu. Reč je o prostoru u kojem su svoje stručno znanje sticale generacije studenata Farmaceutskog fakulteta, a na izložbi će biti predstavljen restaurisan nameštaj iz istoimene apoteke iz Vršca, otvorene 1885. godine. Izložbu najavljuje Jelena Manojlović, farmaceut - kustos.

U Psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o fenomenu žudnje za romantičnom ljubavlju. Na čemu se zasniva uverenje da je romantična ljubav jedina prava vrsta ljubavi? Da li takva ljubav može da traje čitav život, i šta nam se zapravo dešava kada smo zaslepljeni zaljubljenošću? Na ova pitanja odgovara nam psiholog, Jasna Lovrić.

U galeriji Kornjača u Beogradu sinoć je otvorena izložba iz ciklusa Muzej žene, pod naslovom „Prve školovane žene u Srbiji". Izložba posvećena ženama koje su se školovale onda kada im je to bilo zabranjeno, koje su se borile za ženska prava onda kad ona nisu postojala, koje su bile vrhunske naučnice, umetnice, učiteljice, službenice i radnice onda kada nikome nije padalo na pamet ni da ih zaposli, a kamoli nagradi za njihov uspeh. Za naš program govore autorke izložbe.

U rubrici „O knjigama i piscima" predstavljamo novu knjigu Ljubice Arsić „Četiri kiše", u kojoj se prate razdoblje sazrevanja i formiranja glavnih likova u svetlu diskretnog evociranja jedne protekle epohe i nestale zemlje. O svom novom, kako ga zovu, „mediteranskom" romanu, govori autorka.

Sa vama je Dijana Ivanov Kadić.

Naslovna fotografija: pharmacy.bg.ac.rs 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво