Novosti dana

Na istočnom kraku Koridora 10 za saobraćaj je svečano otvorena deonica puta od Proseka do Crvene Reke, duga 22 i po kilometra. Time je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka od Dimitrovgrada do Niša dužine oko 87 kilometara. Od Beograda do granice sa Bugarskom stizaće se za oko tri sata. To će biti najkraća veza centralne Evrope sa Bliskim istokom. Predsednik Aleksandar Vučić je konstatovao da je završen ceo Koridor 10 i time ispunjen san generacija. Istakao je da je izgradnja Koridora 10 ulaganje za budućnost, jer će auto-put doneti nove investicije, radna mesta, i obezbediti veći promet putnika i robe.

Vožnja autoputem istočnog kraka Koridora 10 biće besplatna do 1-og decembra. Svečanom otvaranju prisustvovao je i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kao i predstavnici vlada Srbije i Bugarske, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na toj deonici.

U Ohridu će po podne biti održan trilateralni sastanak lidera Srbije, Makedonije i Albanije. Učestvovaće predsednik Aleksandar Vučić, i premijeri Zoran Zaev i Edi Rama. Očekuje se da će tokom dvodnevnih razgovora najviše reči biti o uspostavljanju zone takozvanog "malog Šengena", radi boljeg povezivanja tržišta, kao i o situaciji u regionu.

Nemačka obeležava tridesetogodišnjicu pada "Berlinskog zida", dugog 155 kilometara. "Gvozdena zavesa" osim što je delila glavni grad Nemačke - bila je simbol podele sveta na kapitalistički zapad i komunistički istok. Nemci ovu godišnjicu dočekuju u znaku ekonomskih i društvenih podela na istoku i zapadu zemlje, a svet sa novim podelama i novim zidovima.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво