Sportski spomenar

Gost 381. emisije je atletičar Đorđe Majtan, početkom šezdesetih najbolji jugoslovenski skakač u vis. Sa preskočenih 2 metra i 9 santimetara 1961. je ostvario 8. rezultat u Evropi, a 15. u svetu. Sigurno bi imao zapaženiju atletsku karijeru, ali je prednost dao studiranju. Kao uspešan arhitekta kasnije je projektovao više značajnih industrijskih objekata.

U emisiji će između ostalog govoriti: o utiscima sa Olimpijskih igara u Rimu 1960-te i razlici nekadašnjih i modernih Igara. O susretu sa poljskim bokserom Zbignjevom Pjatšikovskim posle meča sa Kasijusom Klejom. Šta se dogodilo na Evropskom prvenstvu 1962. u Beogradu u momentu kada se pripremao za odlučujući skok? Kako je nastao znak tog šampionata na kom je ovekovečen njegov skok?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво