Talasanje - Šetnja

Broj radnih sporova koji su rešeni pred Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova je dupliran u odnosu na prošlu godinu, a u odnosu na 2010. taj broj je povećan deset puta. Koji su najčešći problemi između radnika i poslodavaca i koliko su spremni da ih rešavaju posredovanjem, van suda i bez štrajkova? Gost Mile Radivojević, direktor Agencije.

Mudžahedini, Talibani, Al Kaida, Islamska država...Bin Laden, Al Zakarvi, Al Zavahiri, Al Bagdadi...U rubrici „Pogled u svet" o tome da li je ubistvo lidera ISIL-a zaista i pobeda nad islamskim ekstremizmom.

Vazduh u Srbiji je već danima izuzetno zagađen, a grejna sezona još nije ni počela. Toplane i ložionice su najveći zagađivači u našoj zemlji, pored industrije i saobraćaja. Šta pokazuju naši, a šta međunarodni podaci o kvalitetu vazduha i zbog čega se najčešće različito tumače? Gost Milenko Jovanović, načelnik Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Prikaz aktuelnih domaćih i inostranih književnih izdanja pripremila je Svetlana Mladenović. Ovoga puta predstavljamo vam Bjanku Belovu koja je na književnu scenu stupila pre deset godina. Njena poslednja knjiga „Jezero" donela joj je prestižnu češku nagradu Magnezija litera. Njen roman je preveden na 17 jezika, a Belova je nedavno bila u Beogradu, na srpskoj promociji knjige.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво