U središtu pažnje

Na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju ove godine učestvuju i srednjoškolci iz škola širom Srbije. Šta su pokazali u finalu? Da li je Takmičenje jedan od načina da se razvije inovativni način razmišljanja kod mladih?

Finale u kategorijama srednjoškolske i studentske inovacije održano je 4.10. u Vrnjačkoj Banji u hotelu „Fontana". Učestvovala su tri studentska i šest srednjoškolskih timova. Žiri je izabrao najuspešnije, ali kao i svake godine, organizatori kažu da su pobednici svi koji učestvjuju, jer su kroz program obuke i plasmana svojih ideja i inovacija naučili kako da dođu do dobre tehnološke inovacije i kako da je plasiraju na tržištu.

Veliki broj osnovanih preduzeća, i brojni pojedinci koji su učestvovali u dosadašnjim takmičenjima svedoče o tome da je moguće napraviti most između inovacije i tržišta. Šta još treba učiniti da bi se svest o tome proširila, pre svega u mlađoj generaciji?

U razgovoru učestvuju direktori škola i mentori timova koji su došli do finala Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju. Gost u studiju studiju je koordinator, prof. Dragan Povrenović.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи