Novosti dana

Do potpisivanja sporazuma sa Evroazijskom ekonomskom unijom trebalo je da prođe mnogo dana pregovora i ubeđivanja. Ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić kaže za RTS da je država svoj posao uradila, a da kompanije imaju mogućnost da pod povlašćenim uslovima izvoze 99 posto robe na tržište od 183 miliona stanovnika. Ljajić je rekao da sada sledi uobičajena procedura ratifikacije tog sporazuma u našem parlamentu i parlamentima država članica. Rokova, kako je napomenuo, nema jer parlament usvaja taj zakon o ratifikaciji sporazuma.

Poništavanjem briselskih dogovora i novim pritiscima na Srbe koje najavljuje, Kurti okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan mogućih posledica, saopštio je direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Revizionizam predsednika pokreta "Samoopredeljenje" i kandidata za budućeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno sa njegovim protivljenjem kompromisu, koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe i Albance, sahranjuje šanse za normalizaciju odnosa, poručio je Marko Đurić.

Šef Pentagona Mark Esper saopštio je da će SAD u istočnu Siriju poslati oklopna vozila i borbene trupe, kako bi sprečile da naftna polja u tom području padnu u ruke Islamske države. Moskva taj potez komentariše kao međunarodno državno razbojništvo.  

Radio Beograd 1, 15.00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво