Moja knjiga

Večeras govorimo o mestu gde se susreću pisci, knjige i čitaoci. Govorimo o 64. Međunarodnom sajmu knjiga koji se ovih dana održava u Beogradu. Reč je o jednoj od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. U isto vreme, to je i najposećenija kulturna manifestacija u Srbiji.

U emisiji Moja knjiga slušaćemo tonske zapise načinjene na Sajmu knjiga. Čućemo izjave ljudi koje se bave pisanjem, tumačenjem književnosti, prevođenjem, koji rade kao profesori, bibliotekari, reditelji...O svom odnosu prema knjizi, čitanju i samom Sajmu govoriće Vida Ognjenović, Aleksandar Jerkov, Dragan Bošković, Vladislava Gordić Petković, Mirko Demić, Berislav Blagojević, Ana Ristović, i Petar Matović.

Naši sagovornici su iz različitih gradova: iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Banja Luke, Požege. Svi oni godinama dolaze na Sajam knjiga, ovu manifestaciju vole i vezani su za nju. Čućemo kako oni doživljavaju ovu svetkovinu pisane reči, šta im se na Sajmu knjiga dopada a šta ne, šta im znače knjige i čitanje, i koje su njihove omiljene knjige.  

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво