Talasanje - Šetnja

Narodni muzej u Beogradu, naša najstarija muzejska institucija, pokrenula je, posle kampanje "#jasamumuzeju", novu akciju – "Nađi me". Po ugledu na značajne svetske muzeje, čija se prepoznatljivost gradi na određenom umetničkom delu, Muzej je za svoj zaštitni znak izabrao "Devojku u plavom", čuvenu sliku Đure Jakšića. Fotografije "Devojke u plavom" biće izložene širom prestonice uz poruku "Nađi me", čime se podseća da nas upravo Đura Jakšić čeka u Narodnom muzeju, uz svu ostalu bogatu umetničku zaostavštinu.

U psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o psihodrami, inače, vrsti grupne terapije, u kojoj se učesnici aktivno uključuju odigravajući kroz različite uloge svoje sopstvene probleme, čime se postiže neki oblik katarze. Gošća je Biljana Slavković, psihodramska psihoterapeutkinja.

U današnjoj emisiji govorimo o hrani. Kakvo meso jedemo i koje bi prerađevine trebalo izbegavati? Šta se sve nalazi u pojedinim suhomesnatim proizvodima na našem tržištu? Kako stati na put ilegalnom uvozu? To su neka od pitanja za našeg gosta Milana Baltića, profesora u penziji sa Fakulteta za veterinarsku medicinu.

U rubrici „O knjigama i piscima" biće reči o sajmovima knjiga. U vreme trajanja 64. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, gošća je Sanja Milić, član odbora Sajma, koja je nedavno posetila Moskovski, i čuveni Frankfurtski sajam knjiga, a govoriće o sličnosti, razlikama i značaju ovakvih manifestacija za pisanu reč.

Sa vama je Mirjana Nikić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]