Novosti dana

Ruski premijer Dmitrij Medvedev stigao je u jednodnevnu zvaničnu posetu Srbiji. Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla" nešto posle 12 sati dočekala ga je premijerka Ana Brnabić. Medvedev je potom otišao u Batajnicu gde ga je na vojnom aerodromu sačekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prisustvovali su prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019-te", povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U prikazu je učestvovalo više od 2400 pripadnika Vojske Srbije, više od 100 borbenih sistema i 25 vazduhoplova. Na pisti ispred svečane bine su izložena i tri helikoptera Mi-17V i jedan Erbasov H-145M, koji su novopristigli u Vojsku Srbije. Svečanosti na aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" prisustvovao je državni vrh Srbije, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i veterani koji su učestovali u borbama za oslobođenje Beograda. Ruski premijer popodne će se obratiti poslanicima u Skupštini Srbije i položiti vence na Spomen-groblje Oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu. Uveče će u Centru "Sava" prisustvovati svečanoj akademiji povodom godišnjice oslobođenja Beograda.

Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu. „Naši su pogledi na mnoge međunarodne događaje veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.


U britanskom parlamentu danas se glasa o novom sporazumu o Bregzitu, koji je London usaglasio sa Briselom. Premijer Boris Džonson imao je sastanke sa predstavnicima stranaka u parlamentu. Pozvao ih je da sporazum podrže, uveren da nema boljeg rešenja. Nada se pozitivnom ishodu, iako i koalicioni Severnoirski unionisti i opozicija kažu da će glasati protiv. Ako odbace sporazum, Britaniji preti takozvani tvrdi Bregzit.


Na svečanom zatvaranju 51-og BEMUS-a u Kolarčevoj zadužbini večeras će nastupiti dva najznačajnija hora naših prostora: Hor Radio-televizije Srbije i Hor hrvatske Radio- televizije. "Svenoćno bdenije" Sergeja Rahmanjinova biće centralno delo repertoara udruženih horskih ansambala. Ovo duhovno delo spojiće dva poznata hora pod upravom Bojana Suđića. Kao solisti na koncertu, nastupiće mecosopran Ivana Srbljan, tenor Marko Živković, a specijalni gost biće Mihail Kruglov.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво