Novosti dana

Zasedanje Interparlamentarne Unije završava se popodne usvajanjem deklaracije. Proteklih 5 dana u Beogradu je boravilo više od 1800 parlamentaraca iz celog sveta. Centralna tema centralna tema bila je međunarodno pravo. Doneta je deklaracija o pravima deteta i rezolucija o zdravstvenoj zaštiti do 2030. godine.

Evropska unija i Velika Britanija postigle su u Briselu sporazum o Bregzitu, što će omogućiti da Ujedinjeno Kraljevstvo napustiti Uniju kako je i planirano, potvrdili su predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i britanski premijer Boris Džonson. "Gde ima volje, ima sporazuma", napisao je Junker na Tviteru. Junker je predložio Savetu Evropske unije, koji počinje dvodnevno zasedanje u Briselu , da podrži sporazum. Detalji nisu saopšteni, ali da bi sporazum stupio na snagu mora  ga odobriti  britanski parlament.

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva veliki broj ljudi u svetu ne može da zadovolji osnovne životne potrebe. U Srbiji je, gotovo četvrtina građana u riziku od siromaštva, a više od 267 hiljada koristi novčanu socijalnu pomoć. Najugroženije je stanovništvo na selu, deca, mladi, neobrazovani i nezaposleni. U veoma teškom položaju su i mnogočlane porodice, samohrani roditelji, osobe sa invaliditetom. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže za RTS da je zadatak Ministarstva i Vlade iskorenjivanje siromaštva. Put ka tome je, kako je istakao, Zakon o socijalnim kartama čije se usvajanje očekuje tokom jesenjeg zasedanja parlamenta.

Košarkaši Crvene zvezde u trećem kolu Evrolige igraju u Tel Avivu protiv Makabija. Utakmica počinje u 20 sati i 15 minuta.

Urednik i voditelj Nataša Raketić.

Urednik vesti Tina Amić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво