Talasanje - Šetnja

"Marsejski atentat - 85 godina posle" - 9. Oktobra 1934., u Marseju, ubijen je jedini kralj Jugoslavije. Ni danas, posle toliko vremena, nisu složene sve kockice mozaika ovog čina. U svetlu novih saznanja i otkrivanja novih činjenica, pojavljuju se i novi fragmenti u pozadini, a o njima će nam govoriti Veljko Đurić Mišina, istoričar i v.d. direktora Muzeja žrtava genocida u Beogradu.  

"Senke nad Balkanom 2" - Za ovu jesen se najavljuje početak emitovanja ove serije koja se direktno naslanja na priču o Marsejekom atentatu. Šta je bilo pre Marseja i ko je vodio glavnu reč? Gde je tačka u kojoj činjenice prepuštaju mesto fikciji, objasniće nam jedan od scenarista Bojan Jevtić.

"Konstantin ponovo na raskršću" - 10 godina po objavljivanju ove, sada već kultne, knjige, ne jenjava interesovanje za nju. Pokrenula je lavinu pitanja od kojih većina i danas čeka odgovore, a i predstavlja jedan od kamena temeljaca istorijske i epske fantastike u Srba. O neverovatnom uspehu romana "Konstantinovo raskršće", koliko je taj uspeh uticao i na njega samog, govoriće nam Dejan Stojiljković, tvorac ovog dela, za koje je ovenčan i najvažnijim nagradama u domaćem literarnom univerzumu: "Miloš Crnjanski", "Zlatni hit liber" i "Svetosavski pečat".

Autor i voditelj Aleksandar D. Petrović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво