Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka. Posle sastanka u Predsedništvu Srbije srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je rekao da su predsednika Vučića i premijerku Brnabić informisali o situaciji u BiH – o donošenju deklaracije SDA, čiji je, kaže, trajni cilj da nema Srba ni Srpske.

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić je pozvao na uzdržanost. "Mi pozivamo Dodika i predsednicu Cvijanović i sve naše ljude koji stoje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reaguju prenagljeno, u skladu sa interesima Srpske, Srbije i BiH, a to je da damo sve što možemo da se sačuva mir i stabilnost. Bilo kakav sukob značio bi ekonomski krah i kraj za sve nas, kraj dobre budućnosti za sve nas, pokušajmo da pozovemo sve aktere na smirivanje tenzija i poštovanje Dejtona", rekao je Vučić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa delegacijom sudija Vrhovnog narodnog suda Kine, koju je predvodio predsednik tog suda Džou Đijang, i tom prilikom poručila da Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava. Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i "savremeno čelično prijateljstvo", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Pariska policija koristila je suzavac da bi rasterala anti-vladine demonstrante koji pokušavaju da ponovo ožive pokret "žutih prsluka" protestom protiv ekonomskih mera i vlasti predsednika Emanuela Makrona. Policija je navela da je uhapšeno 90 ljudi do podneva i sprečeno oko stotinu njih da se okupe na aveniji Šanzelize, preneo je Rojters. 

Radio Beograd 1, 15.00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво