Uhvati dan

Da li je devojački miraz i danas važan i da li se još uvek gleda šta i koliko mlada unosi u brak? To će biti naše pitanje za Vas u kontak-delu našeg Jutarnjeg programa. Na taj način najavićemo i Dan Etnografskog muzeja u Beogradu, koji će - između ostalog - biti obeležen i velikom izložbom "A od roditelja...miraz - posebna ženska imovina između tradicije i savremenosti".

Govorićemo i o rodnoj ravnopravnosti, zaustavljanju nasilja nad ženama, čuti kako je obeležen Dan Matematičke gimnazije, ali i kako je u Pirotu oslikan jedan poseban ćilim od čak 240 kvadratnih metara.

Najavićemo kraj Evropske nedelje mobilnosti, u kojoj aktivno učestvuje i naša zemlja, kao i početak 6. Međunarodnog sportskog takmičenja osoba sa invaliditetom, "Beograd Open 2019".

Na kraju, čućemo i kako se udružuju ovdašnji proizvođači i rakije i vina radi postizanja boljih rezultata u proizvodnji i plasmanu.

Sa Vama - Elizabeta Arsenović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]