Talasanje - Šetnja

Etnografski muzej u Beogradu 20. septembra obeležava 118 godina postojanja. Tim povodom biće otvorena izložba "A od roditelja miraz - posebna ženska imovina između tradicije i savremenosti". Autorka izložbe i savetnica u muzeju Vesna Dušković će nam predstaviti izložbu i rad muzeja. Pored izložbe Etnografski muzej ce dodeliti i nagrade za životno delo "Borivoje Drobnjaković".

Tamara Krstić, naša koleginica je u poseti Nemačkoj, kao jedna od učesnica tematskog putovanja kroz koje se predstavlja kulturna i umetnička scena Severne Rajne Vestfalije. Domaćin im je Ministarstvo inostranih poslova Nemačke a put je organizovao Gete institut. 

Fondacija "Milan Mladenović" (pevač i gitarista grupe Ekatarina Velika) 21.septembra prvi put će dodeliti nagradu za najbolju muzičku numeru autoru koji će biti izabran između 12 finalista. Nenad Milovanović će nam predstaviti rad fondacije i kriterijume za dodelu nagrade.

Priče o dečacima i devojčicama nam predstavlja Zoran Panevski, urednik u "Laguni". Predstavljamo vam knjige "20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet" i "20 izuzetnih dečaka koji su promenili svet". Kakve su snove imali, čemu su težili i kako su promenili svet.

Urednik i voditelj Dubravka Marković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]