Sportski žurnal

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskom stilu Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma na Svetskom prvnestvu u Kazahstanu. Istovremeno, naš predstavnik obezbedio je i učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, to je pre neki pošlo za rukom još jednom članu našeg državnog tima, Mihailu Kadžaji.

Odbojkašice Srbije nadigrale su Keniju sa 3:0 u trećem kolu i ostvarile prvu pobedu na Svetskom kupu koji se igra u Japanu. Ubedljivo su savladale selekciju Kenije u meču koji je trajao svega jedan sat i sedam minuta, a rezultat po setovima je bio 25:13, 25:11, 25:17. Naredni protivnik našeg tima je reprezentacija Argentine, sa kojom će igrati u sredu ujutru po našem vremenu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije treći meč u B grupi Evropskog prvenstva igra u Antverpenu od 20.30 protiv selekcije Španije. Prenos ovog duela možete pratiti na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije), tok meča na našem portalu. Najbolji odbojkaši Srbije, predvođeni novim trenerom Slobodanom Kovačem, odlično su startovali na šampionatu Evrope zabeleživši maksimalan učinak. Dva meča- dve pobede, dok su Španci zabeležili dva poraza. U dalje takmičenje plasiraće se po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić pobedila je Beloruskinju Aleksandru Sasnovič 6:4, 6:2 na startu turnira u kineskom Gvangćou. Krunićeva je izbacila sedmog nosioca Aleksandru Sasnovič, za 73. mesta bolje rangiranu, u meču koji je trajao 73 minuta. U osmini finala čeka pobednicu iz duela Ana Blinkova (Rusija) - Sara Toribes Tormo (Španija).

Takmičarska završnica tridesetog RTS-ovog Krosa počinje 5. oktobra u Rekovcu, a završiće se 26. istog meseca u Šapcu. Prvi domaćin serije Krosa RTS-a biće Sombor, pa je naša ekipa, koju predvodi Stevan Kovačević, idejni tvorac ove manifestacije, na licu mesta, kraj Mostonge, gde se vode lepi, efikasni razgovori, kako bi i ovaj Kros zavredeo najviše moguće ocene.

U današnjem Sportskom žurnalu Radio Beograda 1, kao i obično, slušaćete brojne aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

 Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво