Novosti dana

Srbi su pružili ogromnu pomoć savezničkim pilotima u operaciji "Halijard", podizali ustanke tokom Drugog svetskog rata, a Srbija platila cenu u borbi protiv fašizma, i zato nikada nećemo prihvatiti revizionizam istorije, ni promenu prošlosti u kojem bi napaćeni srpski narod bio proglašavan za agresora na ovim prostorima, poručio je predsednik Aleksandar Vučić. SAD nikad neće zaboraviti hrabrost srpskog naroda, poručio je američki ambasador Kajl Skot.

Američki ambasador Kajl Skot rekao je da SAD rade sve što je u njihovoj moći da utiču na sledeću kosovsku vladu da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači - da ukinu takse. Skot je u Pranjanima, posle obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard, na pitanje novinara da li će SAD uticati na kosovske Albance da ukinu takse ali i da omoguće da Srbi mogu da glasaju sa važećim dokumentima na predstojećim izborima, rekao da SAD rade sve što mogu.

Centralni objekat Instituta za nauku i tehnologiju Skoltek, koji je po projektu arhitektonskog biroa "Herzog & de Meuron" izgradilo preduzeće „Putevi Užice", dobitnije prestižnog priznanja "Prix Versailles 2019".  

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović najbolji je strelac Svetskog prvenstva u Kini. Srpski bek prosečno je beležio 22.9 poena, uz 4.1 skok i 4.4 asistencije po utakmici.

Radio Beograd 1, 15.00

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара