Novosti dana

Ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije održana je svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije. U prve oficirske činove promovisano je 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Dodeljene su vojničke sablje i paradni bodeži najboljima u klasi. Prvi u rangu Vojne akademije Stefan Milićević je rekao: "Čast je naša imovina i nasleđe". Predsednik Vučić poručio je kadetima da predstavljaju ešalon slobode i suvereniteta otadžbine. Na ceremoniji su učestvovali lovački avioni i helikopteri.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za RTS da su radnici izvođača radova koji je angažovan na rekonstrukciji Trga Republike od jutros na terenu, nakon što je juče on naložio da se kocke na kolovozu okrenu da bi put mogli da koriste svi oni koji su se žalili. Vesić je rekao da su se građani koji koriste bicikle i motocikle žalili i da su oni koji su projektovali kolovoz oko trga morali da vode računa i o njima, a nisu.

Pripadnici grupe Huti u Jemenu preuzeli su odgovornost za napade dronovima na pogone "Saudi Aramko" kompanije, saopštio je vojni portparol Hutija. Kako je prenela lokalna TV Al Masirah, Huti su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju koja predvodi koaliciju protiv Huta u Jemenu.

Radio Beograd 1, 15.00

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво