Sportski žurnal

Nije baš onako kako smo priželjkivali, da Amerikance pobedimo u finalu Svetskog košarkaškog prvenstva u Kini, ali draga nam je ova pobeda. Srbija-Sjedinjene Američke Države 94:89, u okviru borbe za plasman od 5. do 8. mesta. U toku je drugi meč u ovoj fazi takmičenja, igraju Češka i Poljska, s pobednikom ovog duela Srbija će igrati u subotu od 14 časova, uz prenos na Prvom televizijskom kanalu naše kuće, Radio Beogradu 1 i multimedijalnoj platformi RTS Planeta.

Neočekivano prijatna jesenja sezona za naš klupski fudbal- Crvena zvezda u grupnoj fazi Lige šampiona, Partizan u završnici Lige Evrope, a državne šampionke u loptanju, igračice višestrukog šampiona Srbije, Spartaka iz Subotice, dogurale su do šesnaestine finala elitnog evropskog takmičenja. Večeras od 20 časova, na svom stadionu, uz besplazan ulaz za navijače, golubice iz Bačke dočekuju renomiranog rivala, ekipu Atletika iz Madrida. Violeta Slović, koja na ruci ima i kapitensku traku u dresu reprezentacije, predvodiće svoje drugarice u meču u kome će- obećava za Radio beograd 1- dati sve od sebe da zabeleže dobar rezultat i s njim odu na revanš u glavni grad Španije.

Hoće li Novak Đoković nastaviti takmičenje na preostala četiri ovosezonska turnira, pitaju se i spekulišu uglavnom strani sportski časopisi. U razgovoru sa teniskim ekspertom i nekadašnjim selektorom Radmilom Armenulićem pokušaćemo da se približimo konačnom odgovoru. Podrazumeva se da su sve naše simpatije na strani prvog reketa sveta, koji je istinska dika i ponos zemlje Srbije. Sa Armenulićem razgovaramo i o novom formatu Dejvis kupa, u kome se ove godine Srbija sastaje sa Japanom i Francuskom, a dodatni motiv nam uliva upravo Đokovićev izjava da će predvoditi naš tim u ovom reprezentativnom takmičenju. 

Posle fantastičnog uspeha naše ženske odbojkaške reprezentacije, obe selekcije Srbije su već na novim zadacima. Zlatne devojke su utputovale na Svetski kup u Japan, u timu je njih devet koje su odbranile titulu prvaka Starog kontinenta. Odbojkaši startuju sutra na Prvenstvu Evrope, i to utakmicom u Briselu, od 15 časova, sa selekcijom Nemačke. U našoj, grupi B, nalaze se još Slovačka, Španija, Belgija i Austrija. Predsednik odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić konstatuje da je ovaj sport doneo mnogo radosti našoim navijačima, ali i da se u njega poslednjih godina sve više ulaže, pa i rezultati ne izostaju. U planu je i izgradnja specijalizovane odbojkaške dvorane na Tošinom bunaru, posle čega će biti još lakše da se pripreme svih selekcija, od najmlađih do seniorskih, obavljaju na pravi način. 

Atletski savez Srbije najavljuje novi projekat pod nazivom Brzinom do zvezda. Na Svetskom kupu u Ostravi, paraolimpijci Srbije osvojili su osam medalja, nenadmašna Borislava Perić- Ranković ponovo je osvoila dva zlatna odličja. Mlada teniserka Nina Stojanović načinila je novi podvig na teniskom turniru u Nančangu- pošto je u prvom kolu turnira savladala favorizovanu Kineskinju Jafan Vang sa 2:0, danas je u čudesnom stilu `demolirala` Samantu Stosur, bivšu osvajačicom US Opena, sa 2:0 (6:4, 6:3), posle jednog časa i 27 minuta igre. 

Beležimo i brojne druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas na programu Radio Beograda 1 ono o čemu ćete sutra moći da čitate u novinama.

 

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво