Srpski na srpskom

Pre desetak godina uvedeni su biometrijski pasoši, i sad je došlo vreme da produžim važenje svoje putne isprave pre nego što odem na letovanje. Svakodnevno na televiziji upozoravaju da su gužve ogromne, i da je bolje da na vreme zakažemo termin. Slobodnih termina, naravno, nema, pa sam odlučila da krenem prvim jutarnjim autobusom i da stanem u red ispred policije.

A kako ističe datum važenja i muževog i sinovog pasoša, i njih sam naterala da krenu sa mnom. Kad smo stigli, ispred policijske uprave na Zvezdari čekalo je puno njih. I tek nakon dva sata čekanja u redu, setila sam se muževe snaje, Jakovove žene, koja radi u Ljermontovoj, pa smo odlučili da se vratimo kući, pa sutradan nju da pozovemo i zamolimo da nas nekako... pa... ugura bez čekanja. Pošto je jedna sinova prijateljica takođe bila sa nama u redu, on je odlučio da sačeka sa njom. On je posle četiri sata, konačno stigao na red, a muž i ja smo se ipak uzdali u rođaku iz Ljermontove. A posle bismo mogli njegovog brata Jakova i snaju da izvedemo na ručak.

Autor teksta - Maša Tomić, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Glumica Jadranka Selec.

Urednik i voditelj Mirjana Blažić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Srpski na srpskom Srpski na srpskom

Autor:
Mirjana Blažić

Svaka greška u jeziku ima svoju priču. Ko nađe grešku, valjaće mu i objašnjenje, ko ne nađe, neka sluša priču, naći će se greška sama. [ detaljnije ]