Kod dva bela goluba

In memoriam: Slavko Lebedinski (1939-2019)

Povodom odlaska našeg istaknutog književnika, prevodioca i novinara Slavka Lebedinskog, u večerašnjoj emisiji ''Kod dva bela goluba'' slušaćemo razgovor koji je zabeležen povodom izlaska iz štampe njegovog romana ''Jevrejska perika''.

Vjačeslav Slavko Lebedinski rodio se u Moskvi 20. juna 1939. godine. Od 1945. godine živeo je u Beogradu, gde je diplomirao na grupi za opštu književnost sa teorijom književnosti, na Filološkom fakultetu. Od 1992. godine živeo je u Beču, a povremeno u Beogradu. Dugo godina radio je je kao novinar i urednik u listu "Borba". Objavio je zbirke pripovedaka "Poznanik Isak Belj", "Baldahin", "Košulja sa adresama" i "Slatka gugutka", kao i romane "Kasni orasi" i "Jevrejska perika" (ovenčana "Prosvetinom" nagradom). Autor je i dve satirične monodrame "Košulja sa adresama" i "Nedokazani pokojnik", koje je režirao Dejan Mijač a u obe igrao Ljuba Tadić.

Emisija ''Kod dva bela goluba'' o Slavku Lebedinskom realizovana je 2011. godine.

Autor emisije: Milja Milosavljević


Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво