Novosti dana

Policija je uhapsila 35-godišnjeg D. P. iz Negotina osumnjičenog da je 7. avgusta u Jabukovcu hicima iz vatrenog oružja ubio četvoro ljudi. On se sumnjiči i za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP. Pretragom šume, policijski službenici su na putu od Jabukovca ka Štubiku pronašli automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, sa kojima je, kako se sumnja, izvršeno krivično delo. Pretresom imanja osumnjičenog pronađene su još dve malokalibarske puške, jedna poluautomatska i jedna gasna puška, kao i veća količina municije. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu

Napad na Srbe u Uzdolju kod Knina tretira se kao krivično delo "izazivanje nereda", saopšteno je iz šibenske policije. Počinioci još nisu poznati, a preti im od šest meseci do pet godina zatvora. Zbog napada na Srbe u Đevrskama podneto je pet prekršajnih i jedna krivična prijava. Uhapšena je osoba koja se dovodi u vezu s napadom na Srbina povratnika Dobrivoja Arsića, u Viškovu kod Rijeke.

Uz podršku vojnih aviona, brazilski vojnici počeli su da se raspoređuju po prašumama Amazonije u borbi protiv požara koji pogađaju taj region. Prvu misiju izvešće 700 vojnika oko Porto Velja, glavnog grada brazilske države Rondonije, saopštilo je ministarstvo odbrane. Još pet brazilskih država zatražilo je saveznu pomoć. U gašenju požara biće angažovano oko 44 hiljade vojnika.

Koncertom Big Benda RTS-a, pod nazivom "Sav taj džez", na platou ispred paviljona "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu, večeras počinje obeležavanje 95 godina od početka emitovanja programa Radio Beograda. Između ostalih nastupiće Bisera Veletanlić, Beti Đorđević i Zafir Hadžimanov. Prenos koncera je na Prvom programu Radio Beograda i na internet platformi RTS Planeta od 20 časova i 30 minuta.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Tina Amić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво