Novosti dana

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović u Smederevu je obišla završne radove na izgradnji teretne pruge, kao i na zgradi nove Železničke stanice. Najavila je da će teretna pruga, koja će povezati smederevsku luku i buduću industrijsku zonu Smederevo sa železničkim Koridorom 10, biti potpuno završena za sedam dana.

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj. U okolini Rijeke pretučen je srpski povratnik Dobrivoje Arsić. Pravni savetnik Srpskog narodnog vijeća Milan Eraković rekao je za portal Indeks da su 70-godišnjeg Arsića, koji je invalid, napale nepoznate osobe, od kojih je jednu prepoznao kao stanara susedne zgrade. Fizičkom napadu prethodilo je verbalno vređanje na nacionalnoj osnovi, a potom je Arsić pozvao policiju dva puta. Povod za incident je bilo parkiranje ispred stambene zgrade.

U Moskvi je zasedao ruski Savet za nacionalnu bezbednost povodom nedavnog testiranja američkog konvencionalnog krstarećeg projektila u Kaliforniji. Sednici je predsedavao predsednik Rusije Vladimir Putin. On je naredio vojsci da pripremi mere kao odgovor na američko testiranje. Istakao je da Rusija ne želi da bude uvučena u novu trku u naoružanju.

Na današnji dan 1958. godine, Televizija Beograd počela je da emituje eksperimentalni program iz studija na Beogradskom sajmu. Šezdeset prva godišnjica televizije biće obeležena otkrivanjem spomenika prvom voditelju Dnevnika, Mići Orloviću, ispred zgrade RTS-a u Takovskoj 10. RTS dobija i novi, objedinjeni desk Informativnog programa, koji će raditi po koncepciji najvećih evropskih televizija.

Odbojkašice Srbije počinju odbranu titule šampiona Evrope. Prvi meč u Ankari igraće sa Finskom u 16 časova. Košarkaši Srbije igraće u Kini sa Italijom pripremni meč pred Svetsko prvenstvo. Utakmica počinje u 13 časova i 30 minuta. Oba meča prenosi Prvi program naše televizije.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti: Nenad Selaković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво