95 godina Radio Beograda - Iz veka u vek

Prenos koncerta "Sav taj džez"

Prvi koncert kojim najstariji elektronski medij na Balkanu ide u susret obeležavanju  95 godina od početka emitovanja programa, održaće Big Bend RTS na platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu,  uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 1 i na internet platformi RTS Planeta.

Kao specijalni gosti nastupiće renomirani umetnici: Bisera Veletanlić, Bilja Krstić, Nada Pavlović, Beti Đorđević, Žarko Dančuo, Zafir Hadžimanov, Vasil Hadžimanov i Dušan Bezuha. U njihovoj interpretaciji će biti izvedeni neki od najpopularnijih domaćih šlagera: Zlatni dan, Devojko mala, Počnimo ljubav ispočetka, Čamac na Tisi i drugi.

Big Bend RTS će ovom prilikom odsvirati i poznate kompozicije, koje su tokom 95 godina duge istorije bile emitovane na programima Radio Beograda - od svinga i bi-bapa, preko poznatih džez standarda, do filmskih tema i etno džeza.

Naredni koncert kojim naša kuća ide u susret obeležavanju jubileja nosi naziv "Klasiku, molim", a održaće ga Simfonijski orkestar i Mešoviti hor RTS-a pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, u subotu 7. septembra na platou ispred Županije u Somboru.

U četvrtak 12. septembra, u saradnji sa Zabavnim programom naše Televizije, 95 godina Radio Beograda biće obeleženo i gostovanjem RTS Karavana „Najlepše narodne pesme" u Kosovskoj Mitrovici.

„Programi koncerata koncipirani su tako da nas podsete kako je muzika jedno od osnovnih izražajnih sredstava radija po kojem se program naše kuće svih ovih decenija posebno izdvajao. Emitovanje muzike na programu počelo je istog dana kada je pokrenut Radio Beograd i zato smo odlučili da jubilej obeležimo onom muzikom koja je prepoznatljiva na našim programima" (Aleksandra Paladin, urednica u Muzičkoj redakciji Radio Beograda 1) 

Odgovorna za projekat: Nikoleta Dojčinović

Voditelji programa: Aleksandra Paladin i Ranko Stojilović

Producent: Vojislav Kajganić

Šef tehničke realizacije koncerta: Zdravko Maljković

Urednica i voditeljka prenosa: Ana Ćirica

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво