Novosti dana

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da će nova deonica auto-puta na Koridoru 11, koja će sutra biti otvorena,zameniti najopasniji deo na Ibarskoj magistrali i doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju. Ona je naglasila da će novi auto-put omogućiti ulaganje investitora i razvoj turizma. Autoputem "Miloš Veliki", od Obrenovca do Čačka, stizaće se za manje od sat vremena. Očekuje se da će u sezoni tim putem prolaziti i do 11 hiljada vozila, a naplata putarine biće oko 25 miliona evra godišnje.

Povodom postavljanja zastave takozvanog Kosova na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi kod Novog Brda, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da kosovski Albanci sistematski rade na zatiranju dokaza o postojanju i življenju srpskog naroda na Kosmetu. Podsetio je da su Albanci do sada uništili više od 150 objekata Srpske pravoslavne crkve i imaju stalnu želju da pokažu kako ih nije gradila srpska srednjevekovna vlastela, već Albanci.

Više javno tužilaštvo u Vranju naložilo je obdukciju tela dvogodišnje devojčice koja je preminula u Zdravstvenom centru u Surdulici, pošto joj je u četvrtak uveče pozlilo na Vlasinskom jezeru. Roditelji su pozvali Hitnu pomoć u Crnoj Travi gde im je rečeno da ne mogu da izađu na teren, jer imaju samo jednog dežurnog lekara u noćnoj smeni, a da sanitetsko vozilo nema bocu sa kiseonikom. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će taj slučaj biti ispitan do kraja.

Novak Đoković igraće u polufinalu teniskog Masters turnira u Sinsinatiju protiv Rusa Danila Medvedeva. Meč počinje oko ponoći.  U drugom polufinalu sastaće se Francuz Rišar Gaske i Belgijanac David Gofen.

Košarkaši Srbije igraće sa Italijom drugu utakmicu Akropolis kupa u Atini. Meč počinje u 17 časova.  Košarkaški savez Srbije potvrdio je da Dragan Milosavljević zbog povrede kolena na jučerašnjem meču sa Turskom, neće moći da nastupi na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti: Nenad Selaković.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво