Srpski na srpskom

Sedim u frizeraju i čekam da prođe pola sata, koliko farba treba da odstoji na kosi, ali vreme sporo prolazi... a ja ko za baksuz zaboravila da ponesem neku knjigu. Mušterija koja sedi do mene, neka studentkinja, sprema se za neku svadbu, pa je sva u onim takozvanim omladinskim superlativima, usta ne zatvara. Neće neku prekomplikovanu frizuru ni predramatičan "look", ali pošto joj svi kažu da je prelepotica, što je presramno, jer na svadbi bjuti kvin je mlada, onda nekako da joj se ukrote uvojci koji su prestrašni kad štrče, može da joj se stavi ono pregenijalno ulje u kapima, ali samo malo inače će biti presmešna kad se sasvim opuste. Zna ona da je u dobrim rukama, uostalom, svi su joj rekli da je ovaj salon presavršen, samo meni niko nije rekao da sam izgleda prestara za ovo društvo…..

Svi su sad prelepotice i prelepotani! Srećom, ova brbljiva prelepotica iz frizeraja otišla je na pranje kose, a frizerka je pojačala ton na televizoru, valjda da ne sluša više prepametna uputstva za pregenijalno pravljenje svadbene frizure. A na televiziji - reklame, i to one dosadne, o popustima. Znate ono - posteljina, šerpe, seckalice, nakit, naočare za sunce, fitnes programi... i sve do jedne završavaju se sa "već od" toliko i toliko dinara.

Samo me nerviraju: čim u reklami čujem - već od - znam koliko ima sati i da je ta njihova najniža cena, meni uglavnom previsoka. A još kad kažu - samo... toliko i toliko dinara, a to njihovo samo meni veliko ko kuća. Pričali smo o tome i u frizeraju, a ona mala prelepotica, koja živi od studentskog kredita i očeve penzije, kaže: "Ne razumem kako nemaju taj neki osećaj da narod nema para, kao da imaju tu neku potrebu da nas ponižavaju."

Glumica: Jadranka Selec.

Autor i urednik: Mirjana Blažić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво