Novosti dana

Saopštenje Kvinte u kojem se Priština poziva da ukine takse, a Beograd da prestane da traži povlačenje priznanja Kosova, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ne vidi kao iznenađujuće. Srbija će spoljnu i unutrašnju politiku voditi isključivo u svom interesu, poručio je Đurić.

On je ocenio da bi bilo iznenađenje da je Kvinta, devet meseci nakon uvođenja taksa, rekla Prištini da će upotrebiti mehanizme Cefta i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kako bi izvršila pritisak. Dodao je da saopštenje zemalja Kvinte kojim pozivaju na nastavak dijaloga sa Prištinom predstavlja pokušaj veštačkog izjednačavanja, na šta Srbija neće pristati. Đurić je istakao da je jasno da je cilj tog budućeg dijaloga priznanje Kosova na celoj teritoriji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da MUP nastavlja aktivnosti koje treba da spreče takozvano Kosovo da postane deo Interpola. Naveo je, kako se u saradnji sa drugim državnim organima, još od prethodne sednice Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, vodi kampanja i razgovara i sa predstavnicima zemalja koje su tada glasale za prijem takozvanog Kosova, ali i sa državama koje su bile uzdržane ili protiv. Stefanović je istakao da se ukazuje da bi moglo da dođe do narušavanja policijskog integriteta Interpola. Naveo je kako pored politizacije Interpola, postoji i velika zabrinutost zbog jačanja kriminala na teritoriji Kosova i Metohije i moguće dostupnosti baze podataka Interpola kriminalcima i ljudima u čije ruke, poput terorista, ti podaci nikada ne bi smeli da dospeju.

Avion „Erbas A321" kompanije „Ural erlajns" na liniji Moskva - Simferopolj, prinudno je sleteo na aerodrom Žukovski u predgrađu Moskve, nakon što mu se prilikom poletanja zapalio motor. Kako prenosi Sputnjik, neposredno nakon uzletanja, avion je uleteo u jato galebova, što je izazvalo požar na motoru. Pilot je uspeo da spusti letelicu bez stajnog trapa, ali nije mogao da sleti na pistu, već je završio u kukuruzištu. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su hospitalizovana 23 putnika, među kojima i trudnica i devetoro dece. U avionu su se nalazile 234 osobe, uključujući sedam članova posade.

Beogradski festival piva, popularni "Bir fest", zbog najavljenog nevremena, umesto sinoć - počinje večeras. Program koji je bio predviđen za juče pomeren je za poslednji dan festivala, ponedeljak 19-ti avgust. Tokom "Bir festa" biće organizovano 120 besplatnih koncerata na četiri bine. Tokom trajanja festivala će doći do promena u radu linija javnog gradskog prevoza.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović
Urednik vesti: Marica Serdar



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи