Talasanje - Šetnja

Zbog čega je predsednici parlamenta nedavno upućen zahtev za jednogodišnje odlaganje primene tek usvojenog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti? Za koje informacije od javnog značaja su građani najviše zainteresovani? Zašto su pojedini ugovori koje je država sklapala sa investitorima i dalje pod oznakom tajna i da li će se zalagati za njihovo predstavljanje javnosti, neka su od pitanja za Milana Marinovića, novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U rubrici „Pogled u svet" o tome kako je sprečen pokušaj da se pored Plave grobnice na ostrvu Vido napravi kupalište. Podsetimo, dva meseca su se turisti kupali i sunčali ispod spomenika i kosturnice srpskim vojnicima što je uznemirilo javnost Srbije, ali i žitelje Krfa. Naš sagovornik je Željko Popović iz nedavno osnovanog Udruženja za zaštitu Vida. Od našeg stalnog dopisnika iz Atine, Majde Šimunec čućete najnovije informacije o požarima koji su i ovog leta zahvatili Grčku - u jednom danu buknulo je čak 56 požara.

Polen ambrozije, koji ugrožava zdravlje sve više ljudi, narednih dana će dostići vrlo visoku koncentraciju. Koliko često se kod nas organizuju akcije uništavanja te biljke i zbog čega je važno imati što više mernih mesta na kojima se utvrđuje njeno prisustvo razgovaramo sa Mirjanom Mitrović, rukovodiocem Grupe za monitoring alergenog polena Agencije za zaštitu životne sredine.

Na današnji dan, pre 50 godina počeo je festival VUDSTOK, koji se smatra jednim od najznačajnijih događaja u istoriji muzike. Činjenica da je ovaj događaj zapravo bio umetnički protest protiv rata u Vijetnamu, ali i rasizma, daje mu jaku političku dimenziju. Pompezno najavljivan trodnevni festival koji je trebalo da nas podseti na događaj od pola veka, otkazan je pre nekoliko dana. O najzanimljivijim detaljima u vezi sa Vudstokom, sa našim kolegom Aleksandrom Petrovićem - Acom Seltikom razgovarala je Olivera Stajić.


Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи