Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Kopenhagena u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle remija u Beogradu rezultatom 1:1, fudbaleri Crvene zvezde željni su dokazivanja i ulaska u plej of elitnog klupskog takmičenja Starog kontinenta. Izostanak Bena i Pavkova biće veliki nedostatak Zvezde u revanšu, pogotovo u završnici napada. Ipak, Zvezda je dokazala u prvom susretu da nema čega da se plaši i da može da se nosi sa klubom koji je 13 puta bio šampion Danske u poslednje tri decenije i koji je 12 puta igrao u grupnoj fazi evropskih takničenja u poslednjih 13 godina. Utakmica se igra od 20 časova, uz prenos na Prvom televizijskom kanalu RTS-a, strim je na platformi RTS Planeta ,a kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Prvi teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na Mastersu u Sinsinatiju kreće mečom protiv Sema Kverija u 2. kolu. Amerikanac je duel sa srpskim asom izborio pobedom nad Pjer-Igom Erberom ,posle dva taj-brejka, dok je Đoković bio slobodan kao prvi nosilac.  Biće to njihov jedanaesti međusobni susret, Đoković ima veliku prednost- 8:2, s tim da Kveri slavio u poslednjem pre tri godine u 3. kolu Vimbldona. Pobednik tog duela ide na boljeg između Pabla Karenja Buste (Španija) i Džona Iznera (SAD). Meč Đokovića i Kverija večeras neće početi pre 21 sat po srednjeevropskom vremenu. Danas će na teren izaći i Laslo Đere koji posle 18.30 časova na terenu broj osam igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Košarkaši Srbije pobedili su Litvaniju 95:91 i u drugom međusobnom duelu u tri dana, ovog puta u Kaunasu. Uprkos oscilacijama, naš državni tim je nadigrao jednog od kandidata za medalju na Mundobasketu. Milutinov i Lučić bili su na poštedi, dok se nestrpljivo iščekuju rezultati pregleda i oporavka Miloša Teodosića kod čuvenog doktora Đanija Nanija. Bilo kako bilo, naša reprezentacija u četvrtak kreće put Atine, na  "Akropolis kup", na kome će odmeriti snage sa Italijom, Turskom i domaćinom Grčkom. Forma Bogdana Bogdanovića i njegovih saigrača ohrabruje, uprkos nevoljama koje su snašle našu ekipu, tako da je selektor Aleksandar Đorđević istakao da je to bilo sjajno veče, da je bio jak rival, našima zamera samo slabije skokove u odbrani, pod svojim košem. Ništa zbog čega bi trebalo brinuti, uveravaju košarkaški stručnjaci u izjavama za naš program.

Čudo neviđeno dogodilo se prošlog vikenda na takmičenju treče evropske lige u atletici u Skoplju - naši mladi lavovi i lavice naprosto su briljirali i za konačan trijumf na turniru u glavnom gradu Severne Makedonije bilo im je potrebno samo učešće u štafeti na 4x400 metara. A onda-šok i, kako reče Slobodan Branković, direktor našeg državnog tima, nešto što nije doživeo nikada za četiri decenije bavljenja atletikom. Zbog navodnog odgurkivanja rivala iz Moldavije, diskvalifikovao je nađu poslednju izmenu Boška Kijanovića. samim tim i srpsku štafetu, mi ostali bez ijednog jedinog boda,a u viši rang, ni kriv ni dužan otišao-Island. Boško Kijanović, osvajač brojnih titula i vlasnik rekorda u kategoriji starijih juniora, prvi put je trčao za naš najbolji tim, tim pre mu je teško palo ovo što se dogodilo i zbog čega je delegacija Srbija odlučila da ne prisustvuje završnoj ceremoniji i proglašenju pobednika. Za ovu emisiju iznosi utiske, deo svoje tuge, ali i čvrst stav i uverenje da će se za ovu generaciju srpskih atletičara čuti širom Evrope i sveta i da će ona tek ispisivati zlatne stranice naše atletike.

Sve interesantno što se tokom dana bude dešavalo u domaćem i međunarodnom sportu, `registrovaćemo` u ovoj emisiji. Slušajte u današnjem `Sportskom žurnalu` ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво