Sportski žurnal

Fudbaleri Partizana sastaju se sa turskom Malatijom u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Duel na stadionu u Humskoj počinje u 21.00 uz prenos na Prvom televizijskom kanalu RTS-a i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti, a na našem portalu možete pratiti tok utakmice i kretanje rezultata. Na konfernciji za medije šef stručnog štaba Savo Milošević istakao je da će ovaj susret biti pravi test za njegov tim i da je za crno-bele najvažniji u prvom delu sezone. Kao jedini problem pred meč sa turskim timom, Milošević je naveo povredu Nemanje R. Miletića, ali je dobra vest da je iskuni desni bek juče odradio trening. Defanzivac Partizana Bojan Ostojić rekao je da je cilj da crno-beli na ovoj utakmici sačuvaju svoj gol i da u timu vlada dobra atmosfera.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Zrenjaninu selekciju Finske sa 95:75, u drugom pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo. Selektor Đorđević je rešio da odmara pojedine igrače - Nemanju Bjelicu, Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića...Nikola Milutinov je dominirao u napadu u prvom poluvremenu - nekoliko efektnih zakucavanja, a bio je odličan i pod svojim košem. Posebno raduje saradnja Milutinova i Miloša Teodosića, za koju su Finci teško nalazili odgovor. Naredni i poslednji pripremni meč u Srbiji, "orlovi" igraju u subotu protiv Litvanije u "Štark Areni". Nakon toga će momci Aleksandra Đorđevića gostovati u Kaunasu, a potom će igrati na Akropolis kupu, koji se održava od 16. do 18. avgusta. Tamo će rivali biti Grčka, Italija i Turska. Ekspedicija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu, gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu, gde će im rivali biti Italija, Novi Zeland i Francuska. Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.  Aleksandar Đorđević, inače, odlučio je da pripreme za Svetski šampionat u Kini nastavi 14 igrača i u završnoj fazi u timu neće biti Dejan Todorović, Aleksa Avramović i Nikola Jovanović, odluku o konačnom spisku od 12 igrača doneće neposredno uoči starta Mundobasketa.

Odbojkaši Srbije od 9. do 11. avgusta igraće u Bariju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Da bi se plasirali u Tokio potrebne su im tri pobede - protiv Australije, Kameruna i domaćina Italije. Radio televizija Srbije prenosiće sve tri utakmice na Prvom TV programu. Selektor Nikola Grbić poveo je na jug Apeninskog poluostrva 15 igrača, među kojima je i Marko Podraščanin koji se nedavno oporavio od operacije ahilove tetive. Australija je prvi rival Srbije u petak od 18 časova. Poslednji put igrali smo sa njima u Ligi nacija pre dva meseca u Otavi i bilo je 3:2 za našu selekciju. Pobedili smo Australiju i na Svetskom prvenstvu 2018. sa 3:1 u setovima. Obe utakmice pokazale su da je protivnik ozbiljan i da se nikako ne sme potceniti. U grupi su još Kamerun i domaćin Italija, nađ najjači rival na ovom turniru. Uporedo sa turnirom u Bariju (grupa C) igra se još 5 interkontinentalnih kvalifikacionih turnira. Samo pobednici će dobiti vizu za Tokio. Ostale reprezentacije imaće drugu priliku da se plasiranju na Olimpijske igre u januaru 2020. na kontintelnim kvalifikacijama. 

Ispratićemo, tokom emisije, i druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta koje stignu na našu adresu. Slušajte ovog popodneva ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.


Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи