Talasanje - Šetnja

"Antologija srpske popularne pesme" - Udruženje kompozitora Srbije je priredivši trotomno izdanje pod ovim naslovom konačno spaslo od mogućeg zaborava sve one pesme koje smo od "Vremena šlagera", preko "Vremena festivala", pa sve do "Vremena popa i roka", voleli, slušali i svirali. Urednik izdanja, naš proslavljeni kompozitor i kolega, Rade Radivojević, govori nam o svemu što je pripremu i realizaciju "Antologije" pratilo, od prve misli do knjiga u rukama.

- "(O)kultura" - I u svom novom romanu "Ciganska strast", Vladimir Đurić, svima nama mnogo poznatiji pod pseudonimom Đura Mornar, neumoljivo secira višeslojnu kulturnu i običajnu praksu koja se kroz vekove održala do današnjih dana i čini neizostavni deo svih naših dnevnih "rituala". Koliko je sve to sujeverje, a koliko upliv u nepoznato? O našoj stvarnosti i preplitanju okultnog i pop kulture, u prvom delu drugog poluvremena "Talasanja".

- "Nasilje u Darkvudu" - Kada je tadašnja "Zlatna serija" objavila prvu pustolovinu Zagora, Duha sa sekirom, baš pod, neki će reći baksuznim brojem 13, i ovim naslovom, niko ni sanjao nije da će baš to izdanje prerasti u "Sveti Gral" domaće stripofilske scene. Danas, mnogo godina kasnije, svedoci smo nesvakidašnjeg reizdanja, "Nasilja u Darkvudu" sa 13 različitih naslovnih strana, a sve u slavu ovog famoznog dela Galijena Ferija. O misteriji "Zagora 13", govoriće nam Dušan Mladenović, urednik "Veselog četvrtka".

Autor i voditelj: Aca Seltik

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво