Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv danskog Kopenhagena prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Susret se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45. Crveno-beli su pred novim izazovom, duel sa Kopenhagenom može da donese mnogo. Ukoliko budu bolji od rivala u dvomeču obezbedili bi jesen u Evropi. U poslednjem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrali bi protiv švajcarskog Jang bojsa. Prenos je na našem Prvom televizijskom kanalu, Prvom programu Radio Beograda , strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.RTS će, potvrđeno je, prenosti i revanš susret iz glavnog grada Danske.

Dvadeset trećeg juna plivač Vuk Čelić, član Vojvodine, osvojio je olimpijsku normu sjajnim rezultatom u Rimu na trci na 800 metara, oborovši sopstveni rekord u ovoj stazi. Prošlog vikenda održano je i prvenstvo Srbije u ovom lepom i zdravom sportu, Čelić je postao dvostruki šampion države, u disciplinama koje su njegova specijalnost, na 800 i 1500 metara. Više nego jaki razlozi za laki popodnevni razgovor s ovim uspešnim sportistom, koji se - po završetku naporne i uspešne sezone - odmara u rodnom gradu, u `srpskoj Atini`.

Na Kopaoniku je održan deseti letnji trening kamp, na kome su učestvovali vojni sportisti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i to u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borenju- džudo, triatlonu, streljaštvu i padobranstvu. Cilj ovog okupljanja pripadnika Vojske Republike Srbije su pripreme reprezentacije za učešće na sedmim Svetskim vojnim igrama u Kini, u gradu Vuhanu održavaju se od 18. do 27. oktobra. Poručnik Goran Čegar vredno je radio sa svojim kolegama, u danađnjoj emisiji čućemo njegov raport sa ovog interesantnog dešavanja za program Radio Beograda 1.

Država će prvi put u istoriji finansijski pomoći rad srpskih vaterpolo klubova, dogovoreno je na sastanku predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je posle sastanka sa predsednikom VSS, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.

Srpski tandem iz Benfike Ljubomir Fejsa - Andrija Živković mogao bi Lisabon da zameni za Istanbul i pređe u redove Fenerbahčea, gde ih već čeka zemljak Aleksandar Kolarov, prenose portugalski mediji.

Srpska kuća fudbala dobiće ponovo direktora mlađih reprezentativnih selekcija, a u toj ulozi biće Saša Ilić. Legendarni kapiten Partizana pre nepuna tri meseca je završio karijeru i, kako nije dogovorio funkciju sa čelnicima crno-belih, prihvatiće poziv sa Terazija 35, sva je prilika. Saša Ilić je prošao sve reprezentativne selekcije, bio je i učesnik SP 2006. u Nemačkoj i ogromno igračko iskustvo trebalo bi da mu mnogo pomogne u novom poslu.

Ljubitelji sporta tokom ovih pola sata moći će da slušaju ono o čemu će sutra čitati na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво