Sportski spomenar

Gost 368. emisije je fudbalski trener i sportski novinar Ferenc Arok. Imao je neobičnu karijeru. Kao profesor fiskulture organizovao je đačke fudbalske turnire, a dobio je poziv da postane novinar „Mađar soa“, ubrzo i trener „Novog Sada“. Samo posle šest meseci uveo je ekipu u Prvu saveznu ligu i sa 28 i po godina bio najmlađi prvoligaški trener.

Na novinarskom zadatku u Londonu neočekivano je dogovorio trenerski angažman u Australiji u kojoj je radio skoro 30 godini. Tamošnju reprezentaciju, kao selektor, vodio je na 106 utakmica. Za sve što je uradio za australijski fudbal dobio je odlikovanje engleske kraljice.

U emisiji će između ostalog govoriti: o solidarnosti njegove generacije studenata DIF-a. Kako je kao trener uspeo da se nametne fudbalerima starijim od sebe? Zbog čega je „Novi Sad" samo posle jedne sezone uspao iz Prve savezne lige i da li je kao novinar mogao o tome da piše? Na koji način je sa ekipom dospeo u Zagreb na utakmicu sa „Dinamom" posle kvara autobusa kod Osijeka? Kako su mediji pre 60-ak godina pisali o zbivanjima u  i oko fudbala? Kako je kao novinar prikupljao rezultate svih takmičenja na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968? Šta je prethodilo njegovom putovanju brodom oko sveta?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво