Talasanje - Šetnja

Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu. Titula se dodeljuje evropskom gradu na period od godinu dana tokom koga se mladima pruža prilika da kroz različite programe, prikažu svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život. Protekle nedelje Novi Sad je ugostio 150 mladih iz 10 evropskih država. Na upravo završenoj manifestaciji „Šta ima, Evropo?“, mladi su se na brojnim panel diskusijama družili i razmenjivali znanja i iskustva. Utiske prenosi Gordana Nešović.

Nemačka konzervativka Ursula fon der Lejen postala je predsednica Evropske komisije i prva žena na toj visokoj funkciji u istoriji EU. U svom obraćanju poručila je da je jedan od njenih prioriteta socijalna ekonomija: zagarantovana najniža evropska zarada, zajedničko evropsko osiguranje za nezaposlene, dečji dodatak za siromašne porodice, socijalna politika prema mladima. Kakav je stav fon der Lejenove o budućem proširenju EU, čućete od našeg stalnog dopisnika iz Strazbura Nataše Jokić.

Koja ovlašćenja je dobila Komunalna milicija stupanjem na snagu novog zakona? Da li će građani zaista biti pošteđenji bahatog ponašanja pojedinaca - od nepropisnog parkiranja, bacanja smeća kroz prozor do preglasne muzike. Kada će komunalna milicija moći da zaustavlja građane, da ih kontroliše ili eventualno primeni silu, pitamo Sašu Modića, pomoćnika ministra za upravu i lokalnu samoupravu.

Šta čitati tokom leta? Ovoga puta predlozi Svetlane Mladenović su portugalski pisac David Mašado i njegov roman „Prosečna vrednost sreće" i slovenačka spisateljica Gabriela Babnik i roman „Intimno".

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво