Novosti dana

Raseljenom Srbinu Goranu Stanišiću iz sela Gornja Gušterica, opština Lipljan, koji je juče uhapšen na Jarinju zbog sumnje da je izvršio ratni zločin na Kosovu i Metohiji, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, rekao je branilac Miro Delević. Prema njegovim rečima, sutra po podne trebalo bi da se zna da li će Stanišiću biti određen i pritvor. U tom roku treba da bude i saslušan pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini, dodao je advokat.

Namera Prištine je da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On navodi da je posle obraćanja predsednika Srbije, počela očekivana hajka na Srbe. Đurić je najoštrije osudio hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija, i zatražio njegovo hitno puštanje na slobodu. Istakao je da je hapšenje Gorana Stanišića još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito severa Kosova i Metohije.

Avio-kompanije Britiš ervejz i Lufthanza suspendovale su letove za Kairo dok, kako kažu, ne završe procenu bezbednosti. Mere predostrožnosti su neophodne, tvrde u britanskom Forin ofisu, zato što postoji povećani rizik od terorističkog napada na avijaciju. Britancima se savetuje da ne putuju u i iz egipatskog letovališta Šarm el šeika, ali se to ne odnosi i na Kairo. Lufthanza već danas, nakon 24-časovne obustave, obnavlja letove za Kairo iz Minhena i Frankfurta. Egipatsko ministarstvo saobraćaja obećava da će pomoći britanskim turistima da se što pre vrate kući, tako što će povećati broj letova iz Kaira za London.

Drugi dan vikenda donosi očekivano pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije, putnička vozila na Horgošu na ulazu čekaju 60 minuta, a na izlazu 20 minuta. Na Gradini na izlazu čekaju 70 minuta, na Preševu 45 minuta, a na Gostunu 60 minuta. Na Batrovcima se na ulazu čeka oko 20 minuta.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Na naslovnoj fotografiji: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво