Talasanje - Šetnja

Oko tri hiljade proizvoda u Evropskoj uniji nosi oznaku zaštićenog geografskog porekla. Među njima nema nijednog iz Srbije. Prvi na kojem bi uskoro mogao da se nađe logo Evropske unije je Pirotski kačkavalj. Šta ta oznaka znači za jedan proizvod, a šta za region iz kog potiče? Zašto se nije učinilo više na brendiranju proizvoda sa dugom tradicijom i specifičnim nasleđem? O tome ćemo razgovarati sa Zoranom Dragojevićem, rukovodiocem grupe za dizajn i geografske oznake u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Severnu Makedoniju uzdrmala je nova afera. Ostavku specijalne tužiteljke za organizovani kriminal tamošnji mediji dovode u vezu sa hapšenjem "rialiti zvezde". Taj slučaj, koji može imati ozbiljne političke posledice, tema je rubrike POGLED U SVET.

„Lavovski za orlove", naziv je kampanje koja ima za cilj obnavljanje populacije orlova krstaša. U emisiji ćemo čuti reportažu o preostalom paru ovih ptica koje, u selu Srpski Krstur na severu Banata, čuvaju volonteri i članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

Dobročinstvo u Srbiji je u usponu. Prošle godine darovano je blizu 30 miliona evra u dobrotvorne svrhe. Zapaženo je da se kao darodavci sve češće pojavljuju pojedinci. Nedavno su objavljeni rezultati prvog istraživanja o filantropiji najbogatijih ljudi. Saznajemo da najradije ulažu u obrazovanje mladih osoba. O mnogim zanimljivim detaljima tog istraživanja razgovaraćemo sa Milicom Mišković iz Foruma za odgovorno poslovanje.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Naslovna strana: Pirotski kačkavalj, autor fotografije: Turistička organizacija Pirot - www.topirot.com - commons.wikimedia.org

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво