Novosti dana

Novak Đoković igra protiv Švajcarca Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Centralni teren biće poprište novog duela dve velemajstora teniske igre. Njihov 48. duel odlučuje ko će do nove titule na Vimbldonu. Novak brani titulu, a do sada ih je osvojio četiri. Federer je u pohodu na svoj deveti trofej u Londonu. Ovo je njigovo četvrto međusobno finale. Švajcarac je slavio u prvom 2012. godine, da bi Đoković uzvratio 2014. i 2015.

U dvodnevnu posetu Srbiji sutra dolazi Emanuel Makron. On je prvi francuski predsednik koji dolazi u Beograd posle Žaka Širaka 2001. godine.  Glavne teme razgovora Vučića i Makrona biće dijalog Beograda i Prištine, evrointegracije ali i ekonomska saradnja. Robna razmena Srbije i Francuske, prošle godine bila je milijardu i 100 miliona evra, a sutrašnja Makronova poseta mogla bi doneti 25 novih ugovora o saradnji.

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu nacionalni praznik Republike Francuske - Dan pada Bastilje. Uz želju za napredak zemlje i blagostanje njenih građana, Vučić ističe  da će već sutra imati čast da mu poželi dobrodošlicu u Beogradu.

Intoniranjem francuske himne "Marseljeze" i razvijanjem velike zastave Francuske na Jelisejskim poljima, u Parizu je završena parada povodom nacionalnog praznika Dana pada Bastilje. Pored domaćina predsednika Emanuela Makrona, defile su posmatrali nemačka kancelarka Angela Merkel, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, odlazeći predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i drugi ugledni gosti.

Posle 40 godina Klinički centar Srbije dobio je direktan prilaz za vozila sa autoputa. Izgradnja 350 metara puta do Hitne pomoći i Kliničkog centra trebalo bi da ubrza i olakša prevoz pacijenata, ali i smanji gužve u tom delu grada. S obzirom na to da je u toku i rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije, koja obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade, novim prilazom će do završetka radova saobraćati i kamioni.

Drugog dana vikenda saobraćaj na putevima je pojačanog intenziteta,a duža zadržavanja su na pojedinim graničnim prelazima. Kroz granični prelaz Preševo, sa Severnom Makedonijom, u toku noći prošlo je više od 27 hiljada putnika, u 200 autobusa i oko 8 hiljada putničkih vozila. Od jutros na prelazu nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom  zadržavanju su do pola sata. Toliko vozila čekaju i na prelazu Bajakovo u Hrvatskoj. Na izlazu iz Srbije, manji je broj vozila a povremena zadržavanja su do desetak minuta.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво