Novosti dana

Na Halkidikiju je poginulo najmanje 6-toro turista, među kojima dvoje dece, a više od 100 ljudi je povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo to grčko poluostrvo. Policija navodi da je poginulo dvoje turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije i dečak i muškarac iz Rusije. Na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje, a u spasilačkim akcijama učestvuje najmanje 140 vatrogasaca. Vetar je čupao drveće i nosio krovove. Oluja je protutnjala Neos Marmarasom, Pefkohorijem, Kaliteom, Nikitijem, u Potidei je bio manji uragan. Polako se normalizuje situacija sa strujom, voda bi trebalo da dođe do kraja dana, ali su u prekidu telefonske i internet veze.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je šest državljana Srbije povređeno u nevremenu koje je pogodilo Halkidiki. Lončar je rekao da su svi povređeni zbrinuti, da niko nije životno ugrožen, kao i da je našim građanima u Grčkoj ponuđena pomoć ako neko od njih odluči da se ranije vrati u Srbiju.

Francuski predsednik Emanuel Makron 15. jula dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji. Posle 18 godina, to će biti prva poseta jednog francuskog predsednika našoj zemlji. Sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraće o Kosovu i Metohiji, evrointegracijama, produbljivanju privredne saradnje.

Bivši diplomata Zoran Milivojević smatra da će Makron, iako se protivi proširenju Evropske unije, podržavati reforme u Srbiji i proces evrointegracija. Milivojević za RTS kaže da ulogu Francuske u odnosima Beograda i Prištine vidi kao ključnu.

U Memorijalnom centru u Potočarima obeležava se 24. godišnjica zločina u Srebrenici. Uz pomen stradalima, biće pokopani posmrtni ostaci 33 identifikovane žrtve. Skoro šest hiljada učesnika ovogodišnjeg Marša mira stiglo je sinoć u Memorijalni centar. Komemoraciji neće prisustvovati niko od zvaničnika Srbije. Pošta stradalim Srbima u srednjem Podrinju biće odata sutra, na Petrovdan.

Izmene Zakona o naknadama za koršćenje javnih dobara, kojima se cena putarine povećava za 12 odsto, objavljene su u Službenom glasniku, a u Putevima Srbije očekuju da novi cenovnik počne da se primenjuje krajem jula. Putarina će poskupeti kada Vlada Srbije usvoji novi cenovnik na predlog Puteva Srbije, odnosno osmog dana po objavljivanju te odluke u Službenom glasniku.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво