Talasanje - Šetnja

Na Zlatiboru se ovih dana održava Kamp za mlade radio-amatere, sa ciljem da se mladi radio-amateri upoznaju, druže i da kroz zajedničke aktivnosti proširuju znanja i usavršavaju veštine. O programima ovogodišnjeg Kampa govori nam Slobodan Kojić, iz Saveza radio-amatera Srbije koji je organizator ovog okupljanja mladih.

U Psihološkim pričama sredom govorimo o strahu od starosti i starenju, o odnosu društva prema ljudima u poznim godinama i našem ponašanju u trenucima suočavanja sa prestankom aktivnog doba života. Sa Željkom Vlaisavljevićem, profesorom gerijatrije na Farmaceutskom fakultetu u Novom Sadu, razgovara Dijana Ivanov Kadić.

U Erasmus plus programu stipendiranja i razmene studenata Fondacije Tempus, učestvovalo je do sada oko 8000 ljudi iz Srbije, dok ih je više od 3000 došlo u našu zemlju u tom periodu. Erasmus plus programi Evropske Unije su prilika za nova iskustva i znanja, a najveće interesovanje vlada za master studije. Dokaz uspešnosti Srbije u projektima ove organizacie je i najava da su od 2021. godine predviđena dvostruko veća sredstva za stipendiranje studenata. O tome razgovramo sa Sofijom Petrović iz Fondacije Tempus.

Povodom 95 godina Radio Beograda predstavljamo vam naše emisije i programe. O jutarnjem programu RB1 „Uhvati dan", govoriće urednica Nataša Raketić.


Sa vama je Mirjana Nikić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]