Srpski na srpskom

Velike poplave u javni govor ponovo su nam dovele bujične vodotokove. Nadležni su nas, posle obilnih junskih kiša, obavestili da u Srbiji ima čak 17 hiljada vodotokova i da su oni, zajedno sa kišnom kanalizacijom i kanalima za odvod, glavni krivci za poplave. I ne samo da su krivi za poplave, nego i za zbunjivanje javnosti, jer se predstavljaju i kao vodotokovi i kao vodotoci. Novinari i oni koji se u medijima oglašavaju, češće govore o vodotokovima, dok se zakonska regulativa mahom bavi vodotocima…..

Dok smo se kod kuće borili s poplavama, naši fudbaleri ubrzavali su nam krvotok na gostujućem ternu u Ukrajini, gde su sa domaćinima igrali kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ukrajinci su pobedili sa 5:0, a nama je ostala dilema da li se meč igrao u Lavovu, Lvovu ili Ljvovu?

   

Mesec dana pre obilnih kiša i ukrajinskog debakla naše reprezentacije, mladi igrači "Viva dens akademije" iz Novog Sada i glumci novosadske Akademije umetnosti nastupili su pred beogradskom publikom u mjuziklu "Ko se boji Izadore Dankan". Ne znam ko se boji čuvene balerine u mjuziklu, ali znam da sam u jednim novinama njeno ime pročitao u tri verzije - Izadora, Isadora i Isidora.


Glumac: Feđa Stojanović

Autor i urednik: Mirjana Blažić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво