Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić, u okviru kampanje Budućnost Srbije, u poseti je Zapadnobačkom okrugu. Prilikom obilaska sportske hale u Sivcu, Vučić je poručio da će se država potruditi da svako mesto dobije kanalizaciju, reši vodo snabdevanje , i kao najvažnije, putnu infrastrukturu.

Srbija ima potrebu za stalnim prisustvom na američkom kontinetu ukoliko želi da u najbojoj mogućoj meri zaštiti svoj nacionalni i državni interese, izjavio je u Bogoti šef srpske diplomatije Ivica Dačić gde učestvuje u radu Generalne skupštine Organizacije američkih država. Od 35 zemalja američkog kontinenta Srbija je uspela da promeni političku sliku i trenutno 19 zemalja nije priznalo nezavisnost Kosova, podsetio
je Dačić.

U japanskom gradu OSAKI završen je Samit G20, na kojem su učestvovali lideri 19 najrazvijenih država sveta i Evropske unije. Domaćin samita, japanski premijer Japana Šinzo Abe, rekao je da je postignut konsenzus o potrebi promovisanja pravedne i slobodne trgovine, bez diskriminacije.

Peta parada "Ponos Srbije" održana je pod sloganom "Borba još uvek traje - pridruži se!", u čast 50 godina od Stounvolske pobune u Njujorku, koja važi za početak masovnog svetskog pokreta za prava LGBT osoba. Među zahtevima  LGBT aktivista su pravno regulisanje istopolnih
partnerstava, povećanje dostupnosti hormonske terapije, kao i senzibilizacija zaposlenih u javnim istitucijama za rad sa LGBT osobama.

Na Evropskim igrama u Minsku, takmiče se četvorica srpskih sportista: karatista Slobodan Bitević i rvači Nemeš, Dobrev i Kajala.

Muška odbojkaška reprezentacija igraće u drugom kolu poslednjeg turnira Lige nacija, sa Sjedinjenim Američkim Državama, od 16 časova u Plovdivu.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи