Novosti dana

U Lađevcima kod Kraljeva, svečano je otvoren za civilni saobraćaj aerodrom „Morava". Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na svečanosti da Srbija preko tog aerodroma može do novih ekonomskih rezultata.  Danas na Vidovdan, naveo je Vučić,  biramo ekonomski napredak,  ne odričući se očuvanja našeg imena i prezimena. Moramo da idemo u korak sa svetom, ali, ne dajući nikom pravo da nam ukida ponos, poručio je predsednik Srbije. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se u Zubinom Potoku sa gradonačelnicima četiri opštine sa severa i obratio okupljenim građanima."Ono što vi ovde izdržavate vredno je divljenja i poštovanja da biste ostali i opstali na vašim ognjištima. Uprkos svim pritiscima nećemo prestati sa borbom, ni sa podrškom našem narodu, iako to mnoge nervira", izjavio je Đurić. Današnje otvaranje vodovoda je primer podrške, a lepa vest je i da će Srbija nastaviti sa izgradnjom sekundarne mreže što znači da na severu KiM u česmama neće biti samo bolji pritisak, nego i kvalitetnija voda, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Evropska agencija regulatornih tela većinom glasova odbila je da Kosovo prihvati kao samostalnu državu, a time  i onemogućila da učestvuje na "Evroviziji". Pomoćnik direktora RTS-a Milivoje Mihajlović rekao je u Oslu ,posle sednice, da Kosovo nije uspelo da putem presedana uđe u Evropsku radiodifuznu uniju  pošto su 673 glasa bila protiv, a 400 za.  

U japanskom gradu Osaki održava se dvodnevni sastanak 20 najrazvijenijh država sveta. U centru pažnje -  trgovina ali i politička pitanja poput iranskog nuklearnog programa. Glavna vest iz Osake je sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa koji je trajao sat i po. Saglasni su da je poboljšanje odnosa između dveju zemalja u interesu celog sveta. Razgovarali su i o Siriji, Iranu, Venecueli i Ukrajini. Putin i Tramp dogovorili su se da nastave pregovore o kontroli naoružanja i kako prenose agencije da je potrebno uključiti i Kinu.  Paralelno sa samitom G20 u Osaki i protesti antiglobalista.

Srpske košarkašice u drugom kolu Evropskog prvenstva od 20 časova u Zrenjaninu igraju protiv Rusije.

Urednik emisije: Nataša Raketić
Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво