Karavan

Čuveni zavodnik Đakomo Kazanova bio je filozof, pesnik, opat, advokat, romanopisac, esejista, matematičar, ekonomista, komediograf, violinista i na kraju – špijun... Današnji zavodnici ne moraju da imaju ni znanje, ni zvanje, ni titulu. Dovoljno je da imaju puno para i - mobilni telefon.

Predsednik Albanije Ilir Meta je zbog najavljenog bojkota opozicije otkazao lokalne izbore, vlada insistira  na tome da ih bude,  a pokrenuta je i inicijativa za smenu šefa države koja ne može da bude realizovana bez odluke Ustavnog suda - a on ne funkcioniše... Za Dansku se zna, ali nešto je trulo i u državi Albaniji.

Nemačka kompanija Lillium nedavno je predstavila prototip letećeg taksija koji će ući u eksploataciju već 2025. godine. Tim povodom, dotična kompanija je  najavila da će leteći taksi u Srbiji ući u eksploataciju već 26-te.
Da, 3026. godine, odmah po prijemu Srbije u Evropsku uniju!

Prema pravilima uvedenim dok je Tereza Mej bila državna sekretarka, svako stariji od 16 godina mogao bi da bude kažnjen sa 2.500 funti zbog plakanja u sopstvenoj kući, piše Miror... Prva žrtva ove drakonske kazne sada bi mogla da bude upravo - Tereza Mej.

Bivši košarkaš "Čikago bulsa" Skoti Pipen je rekao: "Veći deo košarke je u mozgu, ali koristi ako imate dugačke ruke"... Parafraziranjem ove rečenice dobija se: "Veći deo politike je van pameti, ali koristi ako imate "dugačke prste".



Pisac teksta: Zoran Nikolić Zozon

Muzički urednik: Snežana Stanojević

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи