Novosti dana

Najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola predsednik Aleksandar Vučić uručio je ugovore o radu u Palati Srbije. Ugovore su dobila 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu. Takođe, ugovore je dobilo 158 diplomaca srednjih medicinskih škola. Nakon ceremonije uručenja, predsednik Vučić se obratio najboljim medicinskim diplomcima  i poručio im: „Ostajte ovde"! 

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije sa rafova u prodavnicama nestaju mleko, šećer, brašno i ostale osnovne životne namirnice. Sedam meseci posle uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije, usled pojačane kontrole kosovske policije, zalihe su pri kraju. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će se vlada  uraditi  sve  da roba iz centralne Srbije dođe do svih ljudi na Kosovu i Metohiji . Ona  se nada da će međunarodna zajednica početi da obraća više pažnje na to i da će, osim što poziva da se ukinu takse, obezbediti slobodan protok robe. Premijerka je navela i da su predstavnici privremenih  prištinskih institucija sa međunarodnim organizacijama učinili sve da prekinu alternativne pravce za dolazak robe.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodiće delegaciju Srbije na Desetoj međuvladinoj konferenciji u Briselu, na kojoj će sutra biti otvoreno poglavlje 9 - finansijske usluge. Jadranka Joksimović će, nakon međuvladine konferencije, sa komesarom EU za susedsku i politiku proširenja Johanesom Hanom potpisati Finansijski sporazum IPA za 2018. godinu za Srbiju u iznosu od 179,1 miliona evra. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da  je Srbija blizu otvaranja najmanje tri poglavlja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju ministarstava odbrane Rusije i Belorusije, koja učestvuje na vežbi "Slovensko bratstvo 2019". Predsednik je istakao da će Srbija istrajati u  vojnoj neutralnosti i biti osposobljena da štiti svoju teritoriju i građane. Ocenio je da je ova vežba simbol prijateljstva i dobrih odnosa tri zemlje i da je jedan od načina jačanja veza vojnih struktura kako bi se odgovorilo izazovima savremenog sveta. Konstatovano je da je saradnja u oblasti odbrane dostigla visok nivo  i  zadovoljstvo zbog veoma  uspešnih  vežbi "Slovensko bratstvo", koje su ove godine održane  peti put.

Danas je pušten sistem za obaveštavanje vozača putem radio programa u slučaju većih nesreća  na putu. Ugovor o ovom novom sistemu potpisali su predstvanici Puteva Srbije, MUP-a , RTS-a koji su nosioci novog sistema. Posle  svakog većeg sudara, guste magle ili nekog problema na putu, prekida se radio- program i vozačima se daju uputstva za ponašanje.

Naše kolege iz Radio Beograda 202 nizom manifestacija obeležavaju pola veka postojanja. Večeras će u Štark Areni biti održan koncert na kojem  će od 20 časova svirati Ju grupa, Van Gog, Neno Belan i Fjumens, Neverne bebe, Artan Lili, Zemlja gruva, Dejan Cukić i Spori ritam, kao i gost iznenađenja. Ulaz je slobodan, ali je neophodno  preuzeti  besplatne ulaznice  dostupne na blagajnama Štark Arene i na portirnici Radio Beograda, u Hilandarskoj 2.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи