Talasanje - Šetnja

Sinoć je otvoren Osmi Beogradski festival evropske književnosti, koji organizuje Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda. U narednim danima publika će moći da prati šest čitanja poznatih svetskih i domaćih pisaca, panel o kritici u doba populizma i spektakla, kao i četiri projekcije filmova nastalih po savremenoj književnosti. Naš gost je Gojko Božović, izdavač i pisac.

Sve veći broj ljudi traži pomoć u razumevanju i kontroli intenzivnog besa. Bes je uobičajena ljudska emocija, ali kada njome ne upravljamo na odgovarajući način, može biti vrlo destruktivna kako za besnu osobu, tako i za onoga prema kome je usmeren. U rubrici Psihološke priče sredom gost je Aleksandar Pejčić, instruktor pozitivne psihologije i kontrole besa.

"Sve je vidljivija niska jezička kultura, čak i kod fakultetski obrazovanih građana. Takvo stanje je logično sa ovakvim statusom srpskog jezika u našem obrazovanju", kaže se, između ostalog, u predlogu Odbora za standardizaciju srpskog jezika da se na fakultete uvede srpski jezik kao obavezan predmet. O ovoj inicijativi razgovaramo sa dr Sretom Tanasijevićem, predsednikom Odbora, a čućemo i šta o tome kaže Branko Kovačević, redovni profesor u penziji, bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta i nekadašnji rektor Univerziteta u Beogradu.

Povodom 95 godina postojanja Radio Beograda predstavljamo naše emisije i programe. Ove srede najavljujemo besplatni rođendanski koncert, kojim Radio 202 obeležava 50 godina postojanja.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво